Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit după atacul terorist care a avut loc în Kabul, Afganistan, anunţă marţi Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

„În cursul nopţii de 2 spre 3 septembrie 2019, în cadrul campusului în care îşi desfăşoară activitatea Ambasada României la Kabul a avut loc un atac terorist îndreptat împotriva cetăţenilor străini. În urma atacului, un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit”, transmite Ministerul de Externe într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit MAE, cetăţeanul român rănit urmează să fie transferat cât de curând posibil în Europa, în funcţie de evoluţia stării de sănătate, pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate.

Reprezentanţii MAE precizează că atât şeful misiunii diplomatice, cât şi şeful echipei de pază din cadrul ambasadei au fost evacuaţi într-o bază militară din apropiere, fiind în afara oricărui pericol.

„Ministrul Ramona Mănescu a avut o convorbire telefonică cu şeful misiunii diplomatice a României la Kabul şi rămâne în legătură permanentă pentru acordarea sprijinului necesar”, arată sursa.

Reprezentantul Ambasadei României la Kabul rămâne în contact cu Centrala Ministerului Afacerilor Externe şi cu toate autorităţile competente în vederea repatrierii trupului neînsufleţit, precum şi a transferului, în condiţii de siguranţă, a cetăţeanului român rănit.

Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, a oferit marți amănunțite despre atentatul împotriva României:

  • „Este un eveniment tragic pentru Romania. Un om si-a pierdut viata. Un om tanar nascut in 1976 si-a dat viata sa ii salveze pe ceilalti in efortul de a combate aceste atac terorist. Este incredibil ca in continuare cu eforturile Romaniei si ale NATO in Afganistan sunt in continuare aceste atacuri teroriste. S-a intamplat acum sa atace misiunea romana, dar va spun ca e la ordinea zilei.
  • A fost un atac sustinut, cu masini capcana, cu tot tacamul asa cum sunt obisnuiti teroristii talibani sa actioneze.
  • Colegul ranit e in afara pericolului
  • 12 diplomati romani au fost in total in momentul atacului.
  • Atacul a inceput aseara la ora 20.00. A durat cateva ore. A fost un asalt cu mitraliere dupa masinile capcane, a fost un tir. Dimineata au reusit sa ii evacueze, spre dimineata. Acum sunt in siguranta. Dupa ce au atacat cladirea principala au incendiat alte anexe. Locul nu mai poate fi folosit acum.
  • Colegii au fost transferati la baza NATO de acolo”

mai mult la:  www.mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.