AcasăAfganistanTragedia Afganistanului – editorial The New York Times

Tragedia Afganistanului – editorial The New York Times

-

 

„Recucerirea rapidă a capitalei Kabul de către talibani, după două decenii de efort uimitor de scump și de sângeros de a instala un guvern laic cu forțe de securitate funcționale în Afganistan, este, mai presus de toate, extraordinar de tragică”, notează The New York Times, în articolul de fond, semnat de board-ul editorial.

<< Tragic pentru că visul american de a fi „națiunea indispensabilă” în modelarea unei lumi în care să domnească valori precum drepturile civile, oferirea de oportunități femeilor și toleranța religioasă s-au dovedit a fi doar asta: un vis.

Afghanistan papers, publicate în The Washington Post, inclusiv un efort confidențial privind „Lecțiile învățate”, realizat de Biroul Inspectorului General Special pentru Reconstrucția Afganistanului, o agenție creată de Congres, au pictat un tablou devastator al corupției, incompetenței, lipsei de motivație și altor defecte ale forțelor afgane, pe care Statele Unite și aliații săi încercau să le transforme într-o armată serioasă.

universul.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

„Mi-am vândut fata din cauza foamei şi a sărăciei”. Familiile sărace...

După nouă luni de la preluarea puterii de către talibani, Afganistanul traversează o nouă criză. Economia este la pământ, nu mai există ajutor internațional...