AcasăAfganistanTeroare în Afganistan: "În Kabul fac lista femeilor singure"

Teroare în Afganistan: „În Kabul fac lista femeilor singure”

-

Retragerea trupelor aliate din Afganistan a netezit drumul fundamentaliştilor talibani spre capitala Kabul. Iar localnicii, mai ales femeile, se tem pentru viitorul lor.

„Poveştile care vin la noi sunt teribile. Unchiul nostru tocmai a scăpat din Mazar-i-Sharif şi ne-a vorbit despre talibanii care şi-au injectat heroină în faţa tuturor, înainte de a tăia capul celor pe care îi consideră adversari şi duşmani”.

Nahal are puţin peste 30 de ani, a studiat în Afganistan şi în străinătate şi, după ce s-a întors în ţara natală, lucrează acum pentru o organizaţie internaţională. Locuieşte cu sora Mahvash şi cu tatăl său, care a rămas văduv în urmă cu ceva timp, după ce soţia i-a murit de cancer.

„Tatăl nostru ne-a crescut întotdeauna libere. Când talibanii au preluat puterea în 1995, ne-a dus în Pakistan, pentru a putea studia. Şi chiar şi după ce ne-am întors aici la Kabul, prioritatea lui a rămas întotdeauna aceeaşi: să avem o educaţie şi să alegem calea pe care o preferăm”.

Nahal şi Mahvash nu s-au căsătorit niciodată aşa cum li se impune multora dintre colegii lor. Locuiesc libere, ies singure, au reuşit chiar să plece în străinătate pentru a urma cursuri de perfecţionare sau pentru a dobândi experienţă de muncă.

mai mult la monitorulapararii.ro/teroare-in-afganistan-in-kabul-fac-lista-femeilor-singure-1-38317

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

„Mi-am vândut fata din cauza foamei şi a sărăciei”. Familiile sărace...

După nouă luni de la preluarea puterii de către talibani, Afganistanul traversează o nouă criză. Economia este la pământ, nu mai există ajutor internațional...