AcasăAfganistanTeroare în Afganistan: "În Kabul fac lista femeilor singure"

Teroare în Afganistan: „În Kabul fac lista femeilor singure”

-

Retragerea trupelor aliate din Afganistan a netezit drumul fundamentaliştilor talibani spre capitala Kabul. Iar localnicii, mai ales femeile, se tem pentru viitorul lor.

„Poveştile care vin la noi sunt teribile. Unchiul nostru tocmai a scăpat din Mazar-i-Sharif şi ne-a vorbit despre talibanii care şi-au injectat heroină în faţa tuturor, înainte de a tăia capul celor pe care îi consideră adversari şi duşmani”.

Nahal are puţin peste 30 de ani, a studiat în Afganistan şi în străinătate şi, după ce s-a întors în ţara natală, lucrează acum pentru o organizaţie internaţională. Locuieşte cu sora Mahvash şi cu tatăl său, care a rămas văduv în urmă cu ceva timp, după ce soţia i-a murit de cancer.

„Tatăl nostru ne-a crescut întotdeauna libere. Când talibanii au preluat puterea în 1995, ne-a dus în Pakistan, pentru a putea studia. Şi chiar şi după ce ne-am întors aici la Kabul, prioritatea lui a rămas întotdeauna aceeaşi: să avem o educaţie şi să alegem calea pe care o preferăm”.

Nahal şi Mahvash nu s-au căsătorit niciodată aşa cum li se impune multora dintre colegii lor. Locuiesc libere, ies singure, au reuşit chiar să plece în străinătate pentru a urma cursuri de perfecţionare sau pentru a dobândi experienţă de muncă.

mai mult la monitorulapararii.ro/teroare-in-afganistan-in-kabul-fac-lista-femeilor-singure-1-38317

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

Acord privind Afganistanul: Statele Unite şi talibanii semnează un acord istoric...

Statele Unite şi talibanii semnează sâmbătă un acord istoric după 18 ani de război, relatează AFP. Acordul care va fi semnat la Doha va deschide...