AcasăAfganistanTalibanii cuceresc marile oraşe ale Afganistanului. SUA şi Marea Britanie trimit trupe...

Talibanii cuceresc marile oraşe ale Afganistanului. SUA şi Marea Britanie trimit trupe militare în zonă

-

Talibanii au anunţat capturarea celui de-al doilea oraş ca mărime din Afganistan: Kandahar. Au ajuns la 50 de km de capitală. Iar Statele Unite au decis să redesfăşoare la Kabul 3.000 de militari, pentru a asigura securitatea evacuării diplomaţilor americani.

Situaţia de securitate din Afganistan se degradează constant în contextul ofensivei talibanilor, care controlează mai multe regiuni şi oraşe cheie precum Kandahar şi Herat.

Între timp, SUA şi Marea Britanie trimit trupe pentru a evacua angajaţii ambasadelor de la Kabul şi pentru a facilita plecarea afganilor care au dreptul la un regim de viză în cele 2 ţări. SUA trimit 3000 de militari, Marea Britanie, 600.

Nu există soluţie militară pentru Afganistan, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

La Washington, strategia preşedintelui Biden cu privire la Afganistan este criticată de liderul republicanilor. Acesta consideră că în câteva luni Joe Biden a transformat o situaţie imperfectă dar stabilă într-o situaţie de urgenţă mondială.

mai mult la  /stiri.tvr.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

Acord privind Afganistanul: Statele Unite şi talibanii semnează un acord istoric...

Statele Unite şi talibanii semnează sâmbătă un acord istoric după 18 ani de război, relatează AFP. Acordul care va fi semnat la Doha va deschide...