AcasăAfganistanSimbolul rezistenţei: Tânărul general care ridică moralul afganilor pe fondul ofensivei talibanilor

Simbolul rezistenţei: Tânărul general care ridică moralul afganilor pe fondul ofensivei talibanilor

-

Sami Sadat, general la vârsta de 36 de ani, este o stea în ascensiune a armatei afgane. Văzut de mulţi drept un „erou” al bătăliei de la Lashkar Gah, el crede că talibanii pot fi învinşi. Un optimism salutat de preşedintele afgan, care l-a numit pe tânărul general la conducerea forţelor speciale din întreaga ţară.
În timp ce armata afgană dă impresia că este în derută, incapabilă să oprească ofensiva talibanilor, un tânăr general se remarcă în sudul ţării şi devine un simbol al rezistenţei. La cei 36 de ani ai săi, Sami Sadat tocmai a fost numit la conducerea forţelor speciale din întreaga ţară. S-a remarcat în sudul bătălia de la Lashkar Gah, capitala provinciei Helmand, asediată de mai multe luni de talibani. În decurs de o săptămână, zece capitale de provincie au căzut asemenea pieselor de domino în mâinile insurgenţilor, mai ales în nordul ţării, unde situaţia pare dezastruoasă pentru guvern. Dar Lashkar Gah a rezistat timp de câteva luni ofensivei, în pofida faptului că oraşul este situat într-un fief al insurgenţilor. Acum armata contraatacă, iar Sami Sadat însufleţeşte luptele din fruntea regimentului 215. Tânărul general este convins că armata poate inversa cursul războiului şi repetă întruna acelaşi mesaj: „Talibani nu vor trece pe aici”. Acţiunile şi mesajele sale sunt salutate pe reţelele sociale, unde este numit „erou” şi „salvator”. O imagine de luptător care l-a propulsat, miercuri, la conducerea forţelor speciale.

Citeste mai mult: adev.ro/qxqhgn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

„Mi-am vândut fata din cauza foamei şi a sărăciei”. Familiile sărace...

După nouă luni de la preluarea puterii de către talibani, Afganistanul traversează o nouă criză. Economia este la pământ, nu mai există ajutor internațional...