AcasăAfganistanPremieră în Afganistan: O prezentatoare intervievează un purtător de cuvânt al talibanilor....

Premieră în Afganistan: O prezentatoare intervievează un purtător de cuvânt al talibanilor. „Nu va fi totdeauna așa

-

Marți a avut loc o discuție fără precedent pe un canal de televiziune din Afganistan: o prezentatoare a intervievat un purtător de cuvânt taliban în legătură cu planurile grupului pentru țară, la câteva zile după ce insurgenții au preluat controlul asupra capitalei, Kabul.

Beheshta Arghand a avut o discuție cu purtătorul de cuvânt Mawlawi Abdulhaq Hemad pe canalul de știri TOLO News – o femeie afgană a organizat pentru prima dată un interviu cu un înalt oficial taliban în interiorul granițelor țării.

„Le-am spus, uite, o femeie o să-ți ia un interviu”, povestește Saad Mohseni, fondatorul TOLO News. „Și au spus bine. Ar fi putut să refuze cu ușurință – conduc țara, pot face tot ce vor.”

TOLO News și-a trimis duminică femeile reporter acasă, temându-se pentru siguranța lor. Două zile mai târziu, multe s-au întors la muncă și au ieșit să facă reportaje pe străzi. În acest moment, „lucrurile decurg normal” pentru postul TV.

Premieră în Afganistan: O prezentatoare intervievează un purtător de cuvânt al talibanilor. „Nu va fi totdeauna așa”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

Acord privind Afganistanul: Statele Unite şi talibanii semnează un acord istoric...

Statele Unite şi talibanii semnează sâmbătă un acord istoric după 18 ani de război, relatează AFP. Acordul care va fi semnat la Doha va deschide...