AcasăAfganistanPremieră în Afganistan: O prezentatoare intervievează un purtător de cuvânt al talibanilor....

Premieră în Afganistan: O prezentatoare intervievează un purtător de cuvânt al talibanilor. „Nu va fi totdeauna așa

-

Marți a avut loc o discuție fără precedent pe un canal de televiziune din Afganistan: o prezentatoare a intervievat un purtător de cuvânt taliban în legătură cu planurile grupului pentru țară, la câteva zile după ce insurgenții au preluat controlul asupra capitalei, Kabul.

Beheshta Arghand a avut o discuție cu purtătorul de cuvânt Mawlawi Abdulhaq Hemad pe canalul de știri TOLO News – o femeie afgană a organizat pentru prima dată un interviu cu un înalt oficial taliban în interiorul granițelor țării.

„Le-am spus, uite, o femeie o să-ți ia un interviu”, povestește Saad Mohseni, fondatorul TOLO News. „Și au spus bine. Ar fi putut să refuze cu ușurință – conduc țara, pot face tot ce vor.”

TOLO News și-a trimis duminică femeile reporter acasă, temându-se pentru siguranța lor. Două zile mai târziu, multe s-au întors la muncă și au ieșit să facă reportaje pe străzi. În acest moment, „lucrurile decurg normal” pentru postul TV.

Premieră în Afganistan: O prezentatoare intervievează un purtător de cuvânt al talibanilor. „Nu va fi totdeauna așa”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

„Mi-am vândut fata din cauza foamei şi a sărăciei”. Familiile sărace...

După nouă luni de la preluarea puterii de către talibani, Afganistanul traversează o nouă criză. Economia este la pământ, nu mai există ajutor internațional...