AcasăAfganistanImagini de panică pe aeroportul din Kabul: sute de oameni se calcă...

Imagini de panică pe aeroportul din Kabul: sute de oameni se calcă în picioare pentru a părăsi Afganistanul / Pentagonul autorizează mobilizarea de trupe suplimentare pentru evacuarea americanilor

-

Pentagonul a autorizat duminică seară un număr suplimentar de 1.000 de soldați americani pentru a ajuta la evacuarea cetățenilor SUA și a afganilor care au lucrat pentru ei din Kabul, a informat un oficial american pentru Reuters, după ce ambasada Statelor Unite a avertizat că situația de securitate de pe aeroportul din capitala afgană nu e sigură și se schimbă rapid.

Oficialul american a mai declarat, vorbind sub rezerva anonimatului, că trupele suplimentare detașate duce numărul total al militarilor aflați acum temporar în Afganistan la 6.000.

Localnicii au raportat focuri de armă sporadice auzite în zona Aeroportului Internațional Hamid Karzai din Kabul, principalul punct de ieșire din Afganistan, în timp ce trupele americane ajutau la evacuarea personalului SUA, după ce talibanii au intrat duminică în capitala afgană.

În scene ce amintesc de fuga din Saigon la finalul războiului din Vietnam, sute de afgani se călcau în picioare duminică seară pe aeroport, încercând să se îmbarce în avioane pentru a pleca din țară, de teama represaliilor talibanilor.

sursa :  /www.hotnews.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

„Mi-am vândut fata din cauza foamei şi a sărăciei”. Familiile sărace...

După nouă luni de la preluarea puterii de către talibani, Afganistanul traversează o nouă criză. Economia este la pământ, nu mai există ajutor internațional...