AcasăAfganistanGeneralul Scot Miller: Rapiditatea pierderii teritoriilor din Afganistan este îngrijorătoare

Generalul Scot Miller: Rapiditatea pierderii teritoriilor din Afganistan este îngrijorătoare

-

Generalul american Scot Miller, care se ocupă de procesul de retragere a trupelor americane din Afganistan, crede că situaţia de securitate din ţară „nu este bună”, întrucât forţele de securitate afgane sunt nevoite să lupte singure împotriva talibanilor, transmite The Hill, cu referire la ABC News.

„Cred că ceea ce vedeţi, doar dacă vă uitaţi la situaţia de securitate, nu este bine deloc. Afganii au recunoscut că nu e bună (n.r. situaţia de securitate). Talibanii sunt în continuă mişcare”, a declarat acesta.

Talibanii au preluat repede controlul mai multor zone din Afganistan, de când SUA au anunţat că vor părăsi ţara, creând condiţii „care nu vor fi bune pentru Afganistan, în viitor, dacă va avea loc o preluare a controlului asupra armatei”.

„Pierderea teritoriilor şi rapiditatea acestei pierderi este îngrijorătoare”, a adăugat Miller. „Pe măsură ce vedem talibanii cum se răspândesc în ţară, vrem doar ca oamenii să nu îşi piardă speranţa sau să creadă că se află în faţa unei decizii inevitabile”, a continuat Miller.

mai mult la   /monitorulapararii.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

„Mi-am vândut fata din cauza foamei şi a sărăciei”. Familiile sărace...

După nouă luni de la preluarea puterii de către talibani, Afganistanul traversează o nouă criză. Economia este la pământ, nu mai există ajutor internațional...