Foametea ia amploare în Afganistan. Primele victime: copiii

Asociația Medici Fără Frontiere (MFF) constată la Herat, în vestul Afganistanului, dar și în restul țării, o creștere alarmantă a cazurilor de malnutriție, mai ales în rândul bebelușilor mai mici de 6 luni. Cel puțin unul din 5 copii internați în clinica din oraș pentru malnutriție, nu supraviețuiește.

În Afganistan, foametea se răspândește, iar sugarii sunt primii afectați. Malnutriția, adânc înrădăcinată într-o țară afectată de patruzeci de ani de război, s-a agravat în ultimii ani după secete severe. Preluarea puterii de către talibani, la 15 august a.c., și sancțiunile internaționale aferente au condus țara într-o gravă criză umanitară.

Confruntat cu afluxul de copii care suferă de malnutriție, Organizația Medici Fără Frontiere (MFF), care are o clinică specializată situată chiar lângă spitalul public din Herat, a crescut numărul de paturi de la 40 la 75. ONG-ul primește aproximativ 60 de pacienți noi în fiecare săptămână și solicită ridicarea sancțiunilor internaționale privind ajutorul umanitar.

Mai mult de unul din cinci copii care ajung la această clinică din cel mai mare oraș din vestul Afganistanului, nu supraviețuiește. Sarah Château, responsabila MFF pentru Afganistan, face o observație alarmantă.

mai mult la /www.rfi.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.