AcasăAfganistanCreierul atentatului din fata aeroportului de la Kabul, din 2021, ucis de...

Creierul atentatului din fata aeroportului de la Kabul, din 2021, ucis de talibani

-

Creierul atentatului sinucigas cu bomba de langa aeroportul din Kabul din august 2021, care a facut cel putin 173 de morti, dintre care 13 soldati americani, a fost ucis de talibani, a indicat marti un purtator de cuvant al Casei Albe, confirmand informatii din presa americana, relateaza agetia AFP, citata de Agerpres.

Jihadistul, a carui identitate nu a fost precizata, nici circumstantele sau data mortii sale, a fost unul dintre liderii gruparii Stat Islamic-Khorasan (SI-K) „direct implicat in pregatirea unor operatiuni precum cele de la Abbey Gate”, a indicat purtatorul de cuvant al Consiliului de securitate nationala al Casei Albe, John Kirby, intr-un comunicat.

El s-a referit la atentatul comis la 26 august 2021 langa Abbey Gate, unul dintre cele trei puncte de acces catre aeroportul din Kabul in momentul retragerii trupelor americane din Afganistan care a suscitat numeroase critici.

„A fost ucis in cursul unei operatiuni a talibanilor”, a precizat purtatorul de cuvant. „Le-am spus clar talibanilor ca este responsabilitatea lor sa nu permita teroristilor, indiferent daca apartin Al-Qaida sau SI-K, sa-si gaseasca refugiu” in Afganistan.

 

Creierul atentatului din fata aeroportului de la Kabul, din 2021, ucis de talibani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

„Mi-am vândut fata din cauza foamei şi a sărăciei”. Familiile sărace...

După nouă luni de la preluarea puterii de către talibani, Afganistanul traversează o nouă criză. Economia este la pământ, nu mai există ajutor internațional...