AcasăAfganistan"Cea mai oribilă zi, sunt îngrozită". Cum a trăit o femeie care...

„Cea mai oribilă zi, sunt îngrozită”. Cum a trăit o femeie care lucra pentru guvernul afgan orele în care talibanii au năvălit în Kabul

-

Femeile care trăiesc în Afganistan se tem pentru viitorul lor. Una dintre ele, care a lucrat pentru guvernul afgan, a povestit pentru BBC cum a trăit ziua de duminică, atunci când talibanii au cucerit Kabul. „A fost cea mai oribilă zi din viața mea”, a afirmat ea, exemplificând astfel care era starea de spirit din oraș.

În ultimii doi ani, ea a lucrat pentru guvernul afgan. Femeia a vorbit despre experiența trăită atunci când talibanii au cucerit orașul și despre temerile ei în ceea ce privește viitorul.

„Duminica a fost cea mai oribilă zi din viața mea.

M-am dus la birou dimineața. Singura femeie pe care am văzut-o era paznic la poartă. Erau foarte puțini oameni acolo, ceea ce era neobișnuit. Talibanii erau la porțile orașului, oamenii erau speriați, dar nu credeam că ei vor putea intra.

Am fost șocată, îngrozită, speriată.

Toată lumea alerga. Negustorii închideau magazinele și toată lumea încerca să ajungă acasă. Fratele meu m-a sunat și mi-a spus că vine să mă ia, dar era foarte aglomerat și străzile erau blocate.

mai mult la  /www.digi24.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

Acord privind Afganistanul: Statele Unite şi talibanii semnează un acord istoric...

Statele Unite şi talibanii semnează sâmbătă un acord istoric după 18 ani de război, relatează AFP. Acordul care va fi semnat la Doha va deschide...