AcasăAfganistanBBC: Talibanii au ucis cel puțin 20 de civili în Valea Panjshir,...

BBC: Talibanii au ucis cel puțin 20 de civili în Valea Panjshir, bastionul rezistenței afgane

-

Cel puțin 20 de civili au fost uciși în Valea Panjshir din Afganistan, bastionul rezistenței afgane în care au avut loc lupte între talibani și forțele opoziției.

Comunicațiile au fost întrerupte în vale, ceea ce a făcut ca relatările să fie dificile, dar BBC a obținut dovezi despre crimele talibanilor. Aceasta, deși anunțaseră că oamenii se pot întoarce în siguranță la viața lor de zi cu zi.

Imagini obținute de BBC arată un bărbat în haine militare, pe un drum din Panjshir, înconjurat de luptători talibani. Aceștia trag mai multe focuri de armă, iar bărbatul se prăbușește la pământ. Nu este clar dacă bărbatul ucis era membru al rezistenței – uniformele militare sunt obișnuite în regiune. În înregistrarea video, un martor a spus că este vorba despre un civil.

BBC a obținut informații că au existat cel puțin 20 de astfel de morți în Panjshir.

Una dintre victime este un negustor și tată a doi copii, numit Abdul Sami. Surse locale au declarat că bărbatul nu a fugit când talibanii au avansat în regiune, spunând: „Sunt doar un biet proprietar de magazin și nu am nimic de-a face cu războiul”.

revista22.ro/international/bbc-talibanii-au-ucis-cel-putin-20-de-civili-in-valea-panjshir-bastionul-rezistentei-afgane

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

„Mi-am vândut fata din cauza foamei şi a sărăciei”. Familiile sărace...

După nouă luni de la preluarea puterii de către talibani, Afganistanul traversează o nouă criză. Economia este la pământ, nu mai există ajutor internațional...