AcasăAfganistanAtacuri cu bombă la aeroportul din Kabul: Cel puțin 60 de civili...

Atacuri cu bombă la aeroportul din Kabul: Cel puțin 60 de civili și 12 militari americani au murit / Statul Islamic a revendicat atentatul / Biden le promite atacatorilor că vor plăti pentru viețile pierdute

-

Cel puțin două explozii au avut loc la Kabul, una la poarta Abbey a aeroportului din Kabul și una în apropierea unui hotel. Cel puțin 60 persoane au murit, inclusiv copii, în atacurile care au avut loc după ce SUA și aliații au făcut apel la afgani să părăsească zona din cauza unei amenințări venite din partea Statului Islamic. Oficialii americani spun că 12 militari SUA au murit în atentatele sinucigașe. Președintele american Joe Biden a promis într-o conferință de presă că va vâna pe cei responsabili de atentatele din Afganistan și că îi va face să plătească.
Doi kamikaze din grupul jihadist Statul Islamic au atacat joi mulțimea de afgani care aștepta la aeroportul din Kabul în speranța de a fugi de noul regim taliban.
Acest prim atac criminal de la revenirea talibanilor la putere pe 15 august vine cu câteva zile înainte de retragerea trupelor americane din această țară prevăzută pentru 31 august, după 20 de ani de război eușat împotriva islamiștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

Acord privind Afganistanul: Statele Unite şi talibanii semnează un acord istoric...

Statele Unite şi talibanii semnează sâmbătă un acord istoric după 18 ani de război, relatează AFP. Acordul care va fi semnat la Doha va deschide...