AcasăAfganistanArmata SUA se pregătește deja pentru întoarcerea sa în Afganistan

Armata SUA se pregătește deja pentru întoarcerea sa în Afganistan

-

Armata SUA nu a părăsit încă Afganistanul, dar își pregătește deja întoarcerea, în cazul în care jihadiștii din Al Qaeda sau grupul Statului Islamic „lansează un atac asupra Statelor Unite”, a dezvăluit vineri un oficial de la Pentagon, citat de AFP.

Într-o perioadă în care experții se tem de o prăbușire a guvernului afgan în fața avansului talibanilor, un republican a întrebat în timpul unei audieri în Congres pe șefii serviciilor de informații militare ce au de gând dacă acest scenariu devine realitate.

„Există mari șanse să ne întoarcem (în Afganistan), ca Al-Qaeda să reapară în urma progreselor talibanilor și să atace Statele Unite”, a remarcat Mike Waltz, un fost soldat, reprezentant în prezent al forțelor speciale din Florida, la audierea Comitetului forțelor armate ale Camerei Reprezentanților.

„Unde vor merge cei 20 de ani de date operaționale și informații? Cine este responsabil?”, a adăugat el. Acestea trebuie să fie „accesibile viitorului lider din teren căruia i se va ordona să se întoarcă într-o vale în care am mers acum 5, 7 sau 10 ani”.

„Știu că Comandamentul pentru Operațiuni Speciale o face”, a continuat Waltz, fost soldat în unitatea de elită „Berete verzi” care a luptat în Afganistan, Orientul Mijlociu și Orientul Mijlociu. Africa.

mai mult la  /www.hotnews.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

Acord privind Afganistanul: Statele Unite şi talibanii semnează un acord istoric...

Statele Unite şi talibanii semnează sâmbătă un acord istoric după 18 ani de război, relatează AFP. Acordul care va fi semnat la Doha va deschide...