AcasăAfganistanAfganistan: Autoritățile renunță la interdicția cântatului în public pentru fete, controversele continuă

Afganistan: Autoritățile renunță la interdicția cântatului în public pentru fete, controversele continuă

-

Ministerul educației din Afganistan a renunțat la decizia de a interzice fetelor mai mari de 12 ani să cânte în locurile publice după ce inițiativa a stârnit indignare pe platformele social media din această țară, relatează Deutsche Welle.

Documentul privind interdicția, obținut de o televiziune locală care l-a publicat pe Twitter, a atras imediat un val de critici din partea utilizatorilor platformelor de social media afgani, aceștia acuzând oficialii că încearcă să introducă valori islamice fundamentaliste în sistemul educațional.

Deși purtătoarea de cuvânt a ministerului educației a confirmat autenticitatea documentului, afirmând că decizia urmând să se aplice în toate regiunile Afganistanului și că a fost luată la cererea copiilor și a părinților, ministerul afirmă într-un nou comunicat publicat săptămâna aceasta că documentul a fost adoptat de autoritățile din regiunea Kabul fără consultarea sa.

„Directiva a fost emisă de inspectoratul școlar din Kabul și nu reprezintă poziția oficială și politica ministerului educației”, afirmă acesta în comunicat, adăugând că va lansa o investigație în această privință.

mai mult la    /www.hotnews.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

Acord privind Afganistanul: Statele Unite şi talibanii semnează un acord istoric...

Statele Unite şi talibanii semnează sâmbătă un acord istoric după 18 ani de război, relatează AFP. Acordul care va fi semnat la Doha va deschide...